“Да бъдеш активен- това е тайната на дълголетието. Йогата и

...
 
 
“Да бъдеш активен- това е тайната на дълголетието. Йогата и
Коментари Харесай

98-годишната звезда по йога Тао Порчон-Линч препоръчва: „Вино вместо вода“

 

 

 тао
“Да бъдеш активен- това е тайната на дълголетието. Йогата и танците са нещата, които ме карат да не преставам да се изправям пред света. Ще преподавам йога, до момента в който спра да вдишвам “

Тао Порчон- Линч е родена през 1918 година и израства в Индия. Когато е била на 8-годишна възраст, тя вижда, че момчетата на плажа заемат доста забавни пози. „ Мислех, че това е някаква игра “, спомня си Порхон-Линч. „ Отидох при вуйна си и я попитах дали мога да играя с тях. Тя отговори, че това не е игра, а йога и че не е за девойки. Не било занятие за дами. И, несъмнено, започнах да се занимавам с йога. “

През 1940 година Порхон-Линч се реалокира в Лондон, където става професионална танцьорка. След Втората международна война, тя отпътува за Лос Анджелис и става актриса в Metro Goldwyn Mayer. Но през това време не се разделя с йогата.

 

Нежеланието й да прави нещата „ както се чака “ продължава и до през днешния ден. Например, тя не се вслушва в думите, че би трябвало да приема огромни количества вода. Тя пие единствено чай и вино . Госпожа Порхон-Линч е постоянно на токчета, без значение какъв брой са неуместни и непрактични.

 тао линч
Тао Порчон Линч претърпява интервенция за промяна на ставата, чупи китката си, губи брачна половинка си, само че все пак споделя, че няма невъзможни неща и продължава да преподава.

Репортер от Ню Йорк Таймс Кетрин Росман напомня визитата на Порхон-Линч в Сентръл Парк, съпроводено от фотографа й Робърт Стърман:
Госпожа Порчон-Линч идва на фотосесията в алена фламенко рокля и на високи токчета. Фотографът не бил впечатлен от избора и на тънки токчета за разходка в парка. Тя дала отговор, че токчетата й оказват помощ да „ вдигне съзнанието си над материалната природа “ и вследствие на това, фотографът трябвал да я придвижва на ръце.

 линч
Винаги когато я погледна, тя наподобява все по-млада “, споделя Робърт Стърман- фотографът, който я снима най-често.

Правете йога, търсете завършения, пийте вино и дано хората към вас да ви носят на ръце! “
Правила, които си коства да се съблюдават от госпожа Порчон-Линч.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР